به گزراش ایرنا، استاندار استان مركزی در این مراسم گفت: بهره برداری از مركز ابر رایانه دانشگاه تفرش یك تحول اساسی در امر آموزش وپژوهش و تحقیقات علمی در سراسر دانشگاههای استان مركزی و كشور است.
' علی اكبر شعبانی فرد' با بیان این كه دانشگاه تفرش با ایجاد این مركز به جمع 10 دانشگاه برتر دارای سیستم ابررایانه كشور پیوسته است، افزود: پژوهشگران و دانشگاهیان كشور می توانند با توجه به این زیرساخت ایجاد شده در دانشگاه تفرش درتحقق منویات رهبر معظم انقلاب در راستای نهضت تولید علم گام برداشته و برتری علمی جوانان و دانشمندان ایرانی به جهانیان ثابت نمایند.
وی تصریح كرد: هم اكنون تولید مقالات علمی در ایران نسبت به كشور تركیه افزایش یافته كه این امر سند افتخار كشور در حوزه علم و فن آوری، با توجه به تحریم های صورت گرفته از سوی كشورهای اروپاپی است.
شعبانی فرد افزود: ایجاد این مركز علاوه بر تحول در امر آموزش و پژوهش، بستر لازم برای خدمتگزاری صادقانه به مردم ایران و كشور های دیگر را فراهم می كند.
سرپرست دانشگاه تفرش نیز در این مراسم گفت: این مركز تنها مركز پردازش های فوق سریع در استان مركزی و ابزار بسیار قدرتمند برای پیشرفت علمی استان با توجه به وجود صنایع بسیار مهم و مراكز متعدد دانشگاهی است.
دكتر 'احمد رضا ربانی' افزود: برای احداث و تجیهز این مركز،دو میلیارد و 800 میلیون ریال اعتبار هزینه شده است.
وی گفت: ابر رایانه دانشگاه تفرش با 16 گیگابایت حافظه اصلی و 18 ترابایت حافظه ذخیره سازی می تواند حداكثر 3 میلیارد عمل را در ثانیه پردازش نماید.
وی، مهمترین هدف ایجاد این مركز در دانشگاه تفرش را توسعه تحقیقات در كشور دانست و اضافه كرد: این ابر رایانه با هسته پردازش با فركانس 3 گیگاهرتز و مجهز بودن به سیستم عامل لینوكس آماده پاسخ گویی به نیاز مراكز تحقیقاتی ، دانشگاهی و صنعتی استان و كشور در زمینه پردازش های سریع می باشد.
وی افزود : در حال حاضر دانشگاههای صنعتی امیركبیر، صنعتی اصفهان، صنعتی شریف، صنعتی شیراز، بینالمللی قزوین، دانشگاه تهران، دانشگاه تفرش، علم و صنعت تهران، دانشگاه شاهد و پژوهشگاه هوافضا به این سیستم مجهز هستند.
به همین مناسبت با حضور استاندار مركزی عملیات احداث سالن آمفی تئاتر 650 نفره دانشگاه تفرش در زمینی به مساحت هزار و 800 متر مربع و خانه بهداشت دانشگاه در زمینی به مساحت 340 متر مربع آغاز شد.